SÜNNETİ UZMANINA YAPTIRIN

Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Erol Yıldırım, sünnetle ilgili önemli uyarılarda bulundu

SÜNNETİ UZMANINA YAPTIRIN

Sünnet her yaşta yapılabiliyor. Son zamanlarda yeni doğan bebeklerde; cerrahi işlemin kolaylığı, bebekte yara iyileşmesinin çabuk olması, sünnet sonrası bakımın kolaylığı ve yeni doğanda henüz kişilik teşekkül etmediği için psikolojik travma oluşturmaması nedeniyle en ideal yaş olarak kabul ediliyor.

Sünnetin, deneyimli kişilere yaptırılması ile çeşitli komplikasyonları en aza indiriyor. Cerrahi işlemin özellikle üroloji uzmanları, çocuk cerrahları, ya da genel cerrahlar tarafından yapılması önemli.

Hastane koşullarında yapılmalı

Sünnetin, hastane koşullarında ve hatta ameliyathanede yapılması en doğru seçim olacak. Genel anestezi hem çocuğu ruhsal bakımdan koruyacak hem de iyileşme süreci kısalacak. Lokal anestezide ise; hangi koşullarda ve yaşta yapılırsa yapılsın çocuk pipisine yapılacak olan iğne yüzünden büyük korku ve panik yaşamakta.