TARTIYA ÇIKMAK KORKULU RÜYANIZ OLMASIN

Yeterli ve dengeli beslenmek kaliteli ve sağlıklı yaşamın en temel gereksinimlerindendir.Beslenmedeki en büyük amaç; bireyin yaşına, cinsiyetine, fizyolojik durumuna ve beslenme alışkanlıklarına uygun olarak yeterli ve dengeli beslenmesini sağlamaktır.Yeterli ve dengeli diyet, bireyin gereksinmesi olan besin öğelerinin hepsini gereksinen miktarda karşılamalıdır. Diyette herhangi bir besin öğesinin yokluğu veya gereksinenin çok altında bulunması diğerlerinin yararlılığını, metabolizmasını veya gereksinmesini olumsuz etkileyebilir.

Diyette unutulmaması gereken şey hızlı bir şekilde kilo vermenin sağlıklı olmadığıdır. Önemli olan düzenli ve sağlıklı bir şekilde, yavaşça kilo vermektir.

Hastanemiz Diyet Polikliniği’nde alanında uzman diyetisyenlerimizce kişiye özel diyet programları uygulanmaktadır. Bilinçsiz bir şekilde diyete gitmek kişinin hastalığını daha da riske atmaktadır. Diyet kişiseldir. Beslenme ve diyet uzmanımız kişiye özel programlar uygulayarak, sağlıklı beslenme ve kilo vermeniz konusunda destek olmaktadır.

Diyet Polikliniğimizin ilgilendiği alanlar

• • Obezite ve şişmanlıkta beslenme