ZİYARETÇİ VE REFAKATÇİ KURALLARI

ZİYARETÇİ KURALLARI
  • Hastanemizde her gün 08:00/22:00 saatleri arasında hasta ziyareti yapılmaktadır.

• Hastalarımızın sağlığı ve tedavilerin aksamaması için ziyaretçilerin dışarından getirdiği kokulu yiyecek ve içecekler kabul edilmemektedir.

• Hastanemizde enfeksiyon riski ve çocukların psikolojik olarak olumsuz etkilenmesi nedeniyle 12 yaşın altındaki çocukların hasta ziyaretinde bulunmamaları konusunda aileler bilgilendirilmelidir.

• Enfeksiyon kapma riskine karşı ziyaretçilerin hastaya ait eşyaları kullanmaması, hasta yataklarına oturmaması gerekmektedir.

• Hastanızın sağlığı için ziyaret sürelerini kısa tutmaya özen gösteriniz.

• Hastanemizde tedavi alan diğer hastalarımızın rahatı açısından hasta odasına üçten fazla sayıda ziyaretçinin girmemesi, gürültü yapılmaması konusunda hassas davranılmalıdır.

• Hastalarımızın tedavi ve muayene işlemleri sırasında ziyaretçilerin odadan çıkarak hasta mahremiyetine özen göstermesi beklenmektedir.

• Ziyaret öncesi ve sonrası mutlaka ellerinizi yıkayınız.

• Hastalarımızın ziyareti tıbbi nedenlerle hekimi tarafından yasaklandıysa ziyaret konusunda ısrar edilmemesi rica edilmektedir. Ziyaret sırasında hastanın oda kapısında “Ziyaret Yasaktır” uyarı yazısı gördüğünüzde hemşire ile görüşmeden hasta odasına girmeyiniz.

• Hastalarımızı enfeksiyondan korumak amacıyla hasta odalarına çiçek kabul edilmemektedir.

• Ziyaretçilerimizin hastane içinde ve hastane yönetimi tarafından belirlenene alanlar dışında sigara içmesi kesinlikle yasaktır.

REFAKATÇİ KURALLARI

• Hastanemizde refakatçilerin kalması için uygun koşullarımız sağlanmıştır.

• Hastanıza refakatçi gerekip gerekmediği konusunda doktorunuz sizi bilgilendirir.

• Refakatçilerin hastanemizin tüm kurallarına uyması beklenir.

• Refakatçilerin hastalarının bakımına sadece doktorun ve hemşirenin izin verdiği ölçüde yardım etmesi beklenir.

• Refakatçinin, hastanın güvenliği açısından doktor ve hemşirelerin bilgisi dışında her hangi bir uygulamada bulunmamalıdır.

• Hemşirelerce verilen hasta bakım eğitimi kurallarına uyulmalıdır.(El hijyeni, düşme riski eğitimi)

• Hastasının yanından ayrılacağı durumda ve refakatçi değişimlerinde hemşireye haber verilir.

• Size ve hastanıza huzurlu bir ortam sağlayabilmemiz için, hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmamanız, gürültü yapmamanız gereklidir. Ayrıca odalarınızda bulunan televizyonların başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanılması gerekmektedir.

• Refakatçi değişimlerinden servis hemşireleri haberdar edilmelidir.

• Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastaların hastane dışına çıkarmamalı veya yatağını değiştirmemelidir.

• Refakatçiler, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir müdahalede bulunmamalı, yiyecek, içecek verilmemelidir.

• Refakatçiler hastane içinde tütün ve alkol kullanmamalıdır.