Göz Hastalıkları Uzmanı, Prof.Dr. Hasan Basri Çakmak, 1968 yılında doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden (İngilizce) 1992 yılında mezun oldu. Aynı yıl tıpta uzmanlık eğitimine Hacettepe Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında başladı. 1996 yılında “Uzman Hekim” unvanı aldı.

Hacettepe Üniversitesi’nde “Tıp Tarihi ve Etik” alanında 2. doktorasını yaptı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde “Doçent”, Hitit Üniversitesi’nde “Profesör” oldu.

Hacettepe Üniversitesi’nde 1992 yılında “Araştırma Görevlisi” olarak başlayan 29 yıllık meslek yaşamı boyunca, kamu hastanelerinde ve üniversitelerinde çalıştı. Hacettepe Üniversitesi’nde “Doçent” ve Hitit Üniversitesi’nde “Profesör” kadrosunda çalıştı. Hitit Üniversitesi’nden 2022 yılında emekli oldu.

Dört adet tıpta uzmanlık tezi yönetti, Aralarında teknokent araştırma projelerinin, BAP projelerinin, TUBİTAK projelerinin bulunduğu 9 projeye katıldı. Akademik başarı ödülleri aldı.

Uluslararası ve ulusal düzeyde 256 adet bilimsel yayını bulunan Prof.Dr. Hasan Basri Çakmak, 2006 yılında Iris-Claw Lens Implantation (Groningen-Hollanda) Kursu’na ve Melles DMEK And Advanced Keratoplasty (Roterdam-Hollanda) Kursu’na katıldı.  Misafir öğretim üyesi olarak British Columbia Üniversitesi’nde (Vancouver-Kanada) çalıştı.

Katarakt, glokom, şaşılık, göz tembelliği, nörooftalmoloji, retina hastalıkları, kornea hastalıkları başta olmaz üzere göz hastalıklarının tanısı ve tedavisi ile ilgilenmektedir.

Prof.Dr. Hasan Basri Çakmak, hastanemizin akademik kadrosuna katılmıştır.

4 Aralık 2023, Pazartesi Günü’nden itibaren hasta kabulüne başlayacaktır.

Sağlıklı günler.