LAZER ile HEMOROİD tedavisi

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yıldırım TUNÇER, lazer ile hemoroid tedavisi hakkında bilgilendiriyor:

LAZER ile ameliyatsız HEMOROİD tedavisi

Hemoroid halk dilinde basur ya da mayasıl olarak bilinen, günümüzde en sık görülen anal kanal hastalığıdır.

Toplumun yaklaşık dörtte üçünde bu hastalığın geliştiği ancak birçok hastanın doktora gitmekten çekindiği görülmektedir.

Hemoroidler kabızlık veya aşırı ishal sonrası kalınbağırsaklardaki toplardamarların işlevini kaybedip kan pıhtısı ile dolmasıyla oluşur. Makatta memeleşme, ağrı, kanama, dışkılamada zorlukla seyreder. Hastalık ilerledikçe hayat konforunu bozar. Bazen kanserle ayırıcı tanısı yapılmadığından tanı ve tedavide gecikilmektedir.

Hemoroidler iç ve dış hemoroid olarak ayrılmakta; iç hemoroidler de 1-2-3-4 olmak üzere 4 derecede sınıflandırılmaktadır.

Günümüzde tedavide klasik yöntemlerin yerini lazerle hemoroid tedavisi almaktadır. Bu yöntemde hasta konforu ön plandadır.

• Ağrı derecesi minimumdur
  • Hasta işlemden sonra çok kısa sürede evine ve işine dönmektedir
  • Anestezi minimumdur. Lokal anestezi ile de yapılabilmektedir
  • Ameliyatlarda doku kaybına bağlı gelişebilen gaz gaita kaçırma veya aksine makatta aşırı daralma gibi olumsuz komplikasyonlar yaşanmamaktadır

HEMOROİD AĞRISI VE KANAMASIYLA YAŞAMAYIN!

KIL DÖNMESİ – ANAL FİSTÜL – ANAL FİSSÜL - GENİTAL SİĞİL LASER İLE TEDAVİ EDİLMEKTEDİR