Nöroloji
Nöroloji; genel olarak beyin, beyin sapı, omurilik, çevresel sinir sistemi, kasların hastalıklarını inceleyen bilimi dalıdır.
Klinik Nörofizyoloji: Nörolojik hastalıklardan özellikle kas, çevresel sinir sistemi ve Epilepsi hastalıklarında tanı ve tedaviye yardımcı ve yol gösterici bilim dalıdır.
Hastanemizde Tedavi Edilen Bazı Nörolojik hastalıklar
-
Epilepsi
-
Serebrovasküler Hastalıklar
-
Migren ve diğer baş ağrıları
-
Kas Hastalıkları
-
Alzheimer Hastalığı ve Diğer Demanslar
-
Parkinson hastalığı ve diğer Hareket Bozuklukları
-
Multipl Skleroz (MS) ve santral sinir sisteminin miyelin hastalıkları
-
Motor Nöron hastalıkları (ALS)
-
Hastalıkların tanı ve tedavilerine katkıda bulunan Klinik Nörofizyoloji bölümünde EEG-EMG laboratuvarı bulunmaktadır.
EEG (Elektro Ensefalo Grafi)
Beynin elektriksel aktivitesinin kâğıt üzerine dökülmesiyle gerçekleştirilen EEG, beyin dalgalarının değişiklikler gösterdiği hastalıklarda, özellikle epilepside kullanılan bir tetkiktir. EEG’nin amacı tanının desteklenmesi, sınıflanması, beyin lezyonunun olup olmadığının araştırılması ve epilepsi hastalarının izlenmesidir. Şuur kaybı, baygınlık gibi durumlarda epilepsi ayırıcı tanısı yapılması, beynin iltihabi hastalıkları, psikiyatrik bazı değerlendirmeler, nadir bazı beyin hastalıklarında da EEG istenir.
EMG (ElektroMiyoGrafi)
Sinir ve çizgili kasların elektrik potansiyelinin incelenmesine dayanan bir nörolojik tetkik yöntemidir. Karpal tünel sendromu ve diğer tuzak nöropatiler, bel ve boyun fıtıkları, kas hastalıkları, motor nöron hastalığı, nöropatiler, sinir hasarı gibi ön tanısı olan hastalara uygulanır.
Alternatif Tedavi Uygulamaları
Kronik migren, distoniler, blefarospazm, hemifasial spazm, tortikollis gibi nörolojik hastalıklarda güncel tedavi seçenekleri arasında bulunan uygulamalar hastanemizde yapılmaktadır.